Diensten

Diensten

Accountancy

Het voeren en begeleiden van financiële administraties, het samenstellen van jaarrekeningen, tussentijdse cijfers en andere financiële overzichten.

Accountancy is een zeer breed begrip. De basis is een gedegen financiële administratie welke op elk moment up-to-date is. Dit laatste is nodig om te weten hoe de onderneming er voor staat en tijdig kansen te kunnen grijpen. Een up-to-date administratie is ook meteen hét middel om met elkaar te kunnen sparren over doelstellingen of, indien nodig, bij te sturen. Periodiek kunnen we dan de benodigde formele stukken zoals jaarstukken en belastingaangiftes samen met u opstellen en indienen bij de betreffende instanties. Hierdoor bent u er zeker van dat u voldoet aan de actuele relevante wet- en regelgeving op deze gebieden en komt u niet voor ongewenste verrassingen te staan.

Advisering

Advies voor zowel de startende als de ervaren ondernemer. Op het gebied van finance, maar ook bedrijfsbreed.

Als ondernemer wilt u zich richten op de groei en continuïteit van uw onderneming. Het is daarbij lastig om op elk aspect van het ondernemen volledig op de hoogte te blijven van de laatste wet- en regelgeving. Advisering vanuit experts om uw organisatie beter te laten functioneren is daarom noodzakelijk. Op welke gebieden en in welke mate u advies nodig heeft is afhankelijk van veel verschillende factoren. Denk hierbij aan de branche waarin u zich begeeft, het type en omvang van uw onderneming, leeftijd en ervaring van uzelf als ondernemer. Omdat een situatie nooit hetzelfde is, betreft advies altijd maatwerk, op welk gebied dan ook. Onze rol als Groothaar Accountancy & Advies is het gevraagd en ongevraagd signaleren en onder uw aandacht brengen van mogelijkheden, evenals het adviseren over de mogelijkheden die er zijn.

Belastingen

Bij Groothaar gaan wij verder dan alleen het in orde maken van periodieke belastingaangiftes.

Belasting is meer dan alleen die periodieke aangifte inkomstenbelasting-, omzetbelasting-, loonbelasting- of vennootschapsbelasting. Door de juiste keuzes te maken met betrekking tot de structuur van uw onderneming, zoals het kiezen van de juiste rechtsvorm en vorm van financiering, kunt u uw fiscale positie optimaliseren. Uitgangspunt is het gebruik maken van de beschikbare faciliteiten in uw situatie, waarbij altijd voldaan wordt aan de geldende wet- en regelgeving.

Personeel

Misschien wel het belangrijkste kapitaal van uw onderneming is uw personeel. Daarom is het van belang uw zaken op het gebied van personeel goed te regelen. Uw personeelsleden hechten bijvoorbeeld waarde aan zekerheid, tijdige uitbetaling van salaris en inzicht in verlof. Voor u als ondernemer spelen flexibiliteit, fiscaliteit en het voldoen aan de relevante wet- en regelgeving veel meer een rol. Wij ondersteunen u bij het opzetten en onderhouden van een gedegen personeelsbeleid en salarisadministratie. Wilt u uw eerste personeelslid aannemen en bent u volledig nieuw in deze wereld? Wij leggen u precies uit waar u aan moet denken en brengen advies uit hoe u dit het beste aan kunt pakken, zodat u altijd voldoet aan de geldende wet- en regelgeving.

Corporate finance

Corporate finance is een verzamelnaam voor vraagstukken en begeleiding op het gebied van financieringen, bedrijfsoverdrachten, overnames en meer. Wij hebben veel ervaring binnen het midden- en kleinbedrijf met betrekking tot corporate finance. Heeft u een financiering nodig om die ene belangrijke investering te doen waardoor u verder kunt groeien? Wij kunnen u ondersteunen bij het opstellen van een financierings- en investeringsplan zodat u met een goed gevoel kan aankloppen bij een kredietverstrekker. Daarnaast hebben we regelmatig te maken met overdrachten van ondernemingen door ouders aan kinderen. Met een gedegen fiscaal/juridische planning kunnen we in dergelijke transacties veel geld voor u besparen.

Interim dienstverlening

Tijdelijke invulling nodig als gevolg van een zwangerschapsverlof, vertrek van een medewerker en nog geen invulling gevonden? Wij kunnen u ondersteunen door tijdelijk invulling te geven aan financiële functies in de breedste zin van het woord. Dit kan op allerlei gebieden zoals business/financial control, administratie en/of accountancy.